Η καλή μέρα… από την αρχή φαίνεται!

Γεγονός: Η ποιότητα του ρεύματος που εισέρχεται στις συσκευές μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ποιότητα του ήχου που θα αποδώσουν.

Ε ίναι, μάλιστα, από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν ασχοληθούμε σοβαρά με το high end, αφού δίχως σταθερή και υψηλού επιπέδου ποιότητα ρεύματος ξεκινάμε από μειονεκτική θέση στην αφετηρία για το κυνήγι του ποιοτικού ήχου. Αυτό είναι κάτι που έχω αντιληφθεί εδώ και πολλά χρόνια, και γι’ αυτό έχω πλέον «στήσει» ένα ιδιαίτερα προσεγμένο σύστημα μεταφοράς (από το ρολόι της ΔΕΗ μέχρι τις συσκευές) και καθαρισμού του ρεύματος, σταθεροποίησης της τάσης και ανάπλασης της ημιτονοειδούς μορφής του ώστε να τροφοδοτώ το σύστημά μου κάθε μέρα, κάθε ώρα με το «ίδιο» ρεύμα για να έχω κάθε στιγμή την ίδια σταθερή, αλλά και υψηλού επιπέδου, απόδοση από τις συσκευές μου.

Μια νέα αρχή!

Η GigaWatt είναι μια πολωνική εταιρία που ασχολείται με τη σχεδίαση και παραγωγή συσκευών διανομής και «καθαρισμού» του ρεύματος. Η ίδρυσή της τοποθετείται το 2007, αν και ο ιδρυτής της gigawatt-Εσωτερικόκαι αρχιμηχανικός, Adam Schubert ασχολείται με το αντικείμενο από το 1998. Η γκάμα της εταιρίας είναι ιδιαίτερα πλούσια αφού περιλαμβάνει πέντε power conditioners, δύο πολύπριζα (το ένα με ενσωματωμένο φίλτρο), τρία καλώδια ρεύματος, αρκετά αξεσουάρ ενώ έχει στα «σκαριά» αρκετές ακόμη συσκευές καθαρισμού και διανομής του ρεύματος. Αυτή τη φορά δοκιμάζουμε τα δύο πολύπριζα, τα PF-1 και PF-2 με στόχο κάποια στιγμή να περάσουμε και στα πιο εξεζητημένα προϊόντα της. Το PF-1 μοιράζεται με το PF-2 τις πολύ ποιοτικές πρίζες σούκο (έξι τον αριθμό) και το εξαιρετικά στιβαρό ολομεταλλικό σασί. Το PF-2 περιλαμβάνει επιπλέον ενσωματωμένο φίλτρο υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται και στα ανώτερης κατηγορίας προϊόντα της εταιρίας, γεγονός που το τοποθετεί ένα σκαλί χαμηλότερα από τα power conditioners. Και οι δύο συσκευές συνοδεύονται από το καλώδιο ρεύματος LC-1 (Mk2) με μήκος 1,5 μέτρα. Το βάρος της δοκιμής θα πέσει στο PF-2 καθώς είναι και η συσκευή που έκανε στο σύστημά μου τη μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο, με μέγεθος που δικαιολογεί εύκολα το επιπλέον κόστος (500 ευρώ σε σχέση με το PF-1).

Πιο ειδικά, λοιπόν, οι πρίζες σούκο που βρίσκουμε στα συγκεκριμένα πολύπριζα κατασκευάζονται από την ίδια τη GigaWatt, διαθέτουν μεγάλης επιφάνειας επαφές από μη μαγνητικό υλικό (brass) με απευθείας επαργύρωση που επιπλέον έχει υποστεί κρυογενική και αντιμαγνητική επεξεργασία. Οι πρίζες αυτές ενώνονται με γυαλισμένες μπάρες χαλκού υψηλής καθαρότητας, ενώ κάθε καλώδιο που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της συσκευής αποτελείται από μεγάλης διατομής επάργυρους χάλκινους αγωγούς OFC ποιότητας επενδεδυμένους με Teflon σε διάταξη αστέρα. Τα παραπάνω εγγυούνται την ίδια απόδοση κάθε πρίζας, ανεξαρτήτως της θέσης της στο πολύπριζο. Το ενσωματωμένο φίλτρο του PF-2 χρησιμοποιεί πυκνωτές, πηνία και αντιστάσεις με τέτοιο τρόπο και τέτοιες τιμές ώστε οι συσκευές που θα ενωθούν επάνω του να μην «αποκτούν χαρακτήρα» ή να μην περιορίζεται με κανένα τρόπο η ροή του ρεύματος από μέσα τους, κάτι συνηθισμένο με αρκετά άλλα της αγοράς. Γι’ αυτό το λόγο επίσης δεν χρησιμοποιούνται θερμικές ασφάλειες για επιπλέον προστασία.

Shares