Μουσικά Ψηφία

Έπειτα από δύο ενδελεχείς δοκιμές και άλλες τόσες ακροάσεις υλοποιήσεων της Norma Audio, ο υπογράφοντας δεν έχει πια λόγο να κρύψει τα θετικά του συναισθήματα για την Ιταλική εταιρία…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Έξοδοι: XLR, RCA, ψηφιακή coaxial (επιλεκτικά)

Αντίστ. Εξόδ.: 200Ω

Είσοδοι: 2 coaxial, AES, TOSlink, USB2.0

Απόκρ. Συχνοτ.: 0-180kHz (+/-3dB),

Απόκρ. Συχνοτ. CDp: 0-22kHz (+/-3dB)

Διαστάσεις: 430x75x350mm (ΠxΥxΒ)

Βάρος: 10kg

Η αρχή έγινε με τον τελικό Revo και η συνέχεια με τον προενισχυτή Revo PA-1. Τώρα, η «σειρά» ολοκληρώνεται με το CD player/DAC DS-1, το μέλος που πρόσφατα προστέθηκε στη γκάμα της εταιρίας από την Κρεμόνα, το οποίο καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Τουτέστιν, το player δεν μπορεί να σταθεί μόνο του σα συσκευή, αλλά οφείλει να μοιράζεται λειτουργίες με τον προενισχυτή, ή ακόμα και να τον αντικαθιστά πλήρως σε ψηφιακό περιβάλλον. Η σύνδεση με τον υπολογιστή κρίνεται απαραίτητη, με τις υψηλές δειγματοληψίες να κυριαρχούν πλέον στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τώρα βέβαια, πόσο υλικό κυκλοφορεί στα 24bit/192kHz και πόσοι μπορούμε να το αποκτήσουμε, είναι μια μεγάλη κουβέντα… Ωστόσο, ακόμα και ένα τυπικό rip ενός δίσκου ή η δημιουργία αρχείων από αναλογικά μέσα, ή ακόμα και υλικό που θα εντοπίσουμε μέσω streaming, θεωρούνται δικαίως αναπόσπαστο κομμάτι της δισκοθήκης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μουσικόφιλων… Η σχεδιαστική ομάδα του κου Enrico Rossi τα έλαβε αυτά υπόψη, τα συνδύασε με τη δική της φιλοσοφία και τελικά παρουσίασε μια πρόταση που καλείται να ανταγωνισθεί εξαιρετικές υλοποιήσεις, όπως έχουμε δει σε προηγούμενα τεύχη, χωρίς να αλλοιώσει τα εγγενή ηχητικά χαρακτηριστικά που αναπτύσσει από το 1997. Το DS-1 δεν θα μπορούσε να διαφοροποιείται αισθητικά από τα υπόλοιπα μέλη της σειράς Revo, όπερ σημαίνει λίγοι, μικροί διακόπτες στην πρόσοψη, ευμεγέθης led οθόνη, μπλέ απόχρωσης και πλούσιες «παροχές» προς τον χρήστη. Παρέχει balanced έξοδους, εισόδους USB 2.0, S/PDIF ομοαξονικές, AES καθώς και TOSlink ενώ δίνει και τη δυνατότητα η μία εκ των δύο ομοαξονικών εισόδων, μέσω jumpers, να γίνει έξοδος, κάτι που θα χαροποιήσει τους φίλους των οικιακών εγγραφών.

Εννοείται ότι τα ουσιαστικά βρίσκονται στο εσωτερικό, όπου ερχόμαστε σε επαφή με ένα αρκετά πυκνοδομημένο περιβάλλον. Τα κυκλώματα αναπτύσσονται σε τέσσερις διακριτές πλακέτες normarevo-IMG_0025_1ενώ ο ευμεγέθης τοροειδής μετασχηματιστής τοποθετείται πίσω αριστερά. Ορισμένα τμήματα αποτελούν έτοιμες, δοκιμασμένες λύσεις ενώ άλλα προέρχονται από την εταιρία, πάντα με χρήση πολύ καλών υλικών και αψεγάδιαστης ποιότητας κατασκευής. Στην πρώτη κατηγορία κατατάσσουμε το μηχανισμό ανάγνωσης, που ανήκει στην Teac και επεξεργασία ανάγνωσης που περιλαμβάνει buffer πέντε δευτερολέπτων. Περαιτέρω, η πλακέτα που φέρει τις ψηφιακές εισόδους ανήκει στην επίσης Ιταλική M2Tech. Έχει επιλεγεί το chip set της Cypress Semiconductor, ενώ σε τρίτο κατασκευαστή ανήκει και ο αποκωδικοποιητής USB. Στη μικρή διακριτή πλακέτα τοποθετείται ο επεξεργαστής της Xilinx, με την εργασία να συνεπικουρείται από δύο ρολόγια.

Shares