Triangle Comete Limited Edition

To γνωστό ηχείο βάσης Comete «φόρεσε τα καλά του» για να γιορτάσει τα τριαντάχρονα της Triangle και προσφέρεται με σπέσιαλ φινίρισμα λάκας, γεγονός που το καθιστά άκρως εντυπωσιακό με δεδομένο και το μεγάλο του μέγεθος. Το Comete έχει βέβαια ορθογώνια καμπίνα, η οποία δείχνει αρκετά στιβαρή, αλλά χάρη στην οριζόντια καμπυλωμένη πρόσοψη δεν δημιουργεί παλιομοδίτικη αίσθηση στο χώρο. Πέραν της πολύ όμορφης εμφάνισης, το επετειακό Comete προσφέρει ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για την απόκτησή του, καθώς εξοπλίζεται με σημαντικά αναβαθμισμένο τουίτερ σε σχέση με την απλή έκδοση, το TZ2500. Αυτό διαθέτει σώμα χοάνης από μασίφ αλουμίνιο για μεγαλύτερη αντοχή στους κραδασμούς και σπέσιαλ λείανση για πιο ανεμπόδιστη ροή του αέρα, κατασκευαστικά στοιχεία που βρίσκονται στο επίπεδο της κορυφαίας σειράς Magellan. To compression driver των πρίμων στηρίζεται σε θόλο τιτανίου, ενώ το γούφερ χρησιμοποιεί διάφραγμα από χαρτί με ελαφριά πλαστικοποίηση και κεντρικά τοποθετημένο phase plug. Το ηχείο προσφέρει διπλοκαλωδίωση μέσω τεσσάρων βυσμάτων πολύ καλής ποιότητας ενώ το πανάκι εφαρμόζει με τον συμβατικό τρόπο, σε τέσσερις εσοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει μεγάλη έκπτωση στην ασορτί βάση TS200 της Triangle (που γεμίζει με άμμο) σε περίπτωση αγοράς της μαζί με το Comete.

Ακρόαση

Το επετειακό Comete διατηρεί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ιδιαίτερη περίπτωση την Triangle, δίνοντας έναν αισθητά διαφορετικό ήχο. Οι συγκεκριμένοι Γάλλοι αντιμετωπίζουν εξαρχής αλλιώς τις σχεδιάσεις τους, ξεκινώντας από τη φόρτιση της καμπίνας και εστιάζοντας κυρίως στις δυνατότητες της μεσαίας περιοχής. Το μπάσο του Comete, λοιπόν, αν και επαρκώς βαθύ, σαφώς δεν έχει την έκταση που θα περίμενε κανείς από τέτοιο μέγεθος καμπίνας. Αντίθετα, είναι ταυτόχρονα ογκωδέστατο και τάχιστο, ένας συνδυασμός που παραπέμπει σε παλαιότερες, πιο μουσικές νοοτροπίες. Αντίστοιχα, στις μεσαίες συχνότητες το ηχείο δεν προσφέρει τόσες λεπτομέρειες όσο κάποια ανταγωνιστικά ηχεία, είναι όμως ορμητικότερο, πολύ άμεσο στην ατάκα του, με εντυπωσιακή παρουσία και μεγάλα είδωλα οργάνων. Γενικότερα το Comete δεν προσπαθεί να περάσει για «ακριβές» ηχείο τύπου μόνιτορ και αυτή η νοοτροπία συνεχίζει στην στερεοφωνική απεικόνιση, που δεν έχει τόσο αυστηρά καθορισμένα περιγράμματα ή pin point εστιασμό, αλλά αποτελεί μια αναπαράσταση με ολογραφικές αρετές και διαρκή «κίνηση». Πάντως, το ηχείο δεν κάνει σοβαρά τονικά λάθη και το μόνο που μπορεί να του καταλογίσει κανείς είναι η λίγο προβολική παρουσίαση στις μεσοϋψηλές, με τα πρίμα να είναι απλά υπέροχα, ζωηρά και απαλά μαζί. Οι χροιές του είναι επίσης ουδέτερες αλλά εύστοχες ως προς την οργανική ταυτοποίηση, ενώ μπορεί να ειπωθεί ότι αποκλίνουν ελαφρά προς το ζεστό. Τέλος, δεν είναι να απορεί κανείς που το Comete καταφέρνει να αναπλάσει με σχεδόν άριστο τρόπο τις ρυθμικές πληροφορίες του προγράμματος.

Συμπέρασμα

Οι Γάλλοι προσφέρουν στο μουσικόφιλο ένα σπουδαίο ηχείο σε πολύ καλή τιμή, μόνο που αυτό δεν απευθύνεται στους φανατικούς της ακρίβειας και σε όσους αγχώνονται κυρίως με την τεχνοκρατική πλευρά της αναπαραγωγής. Αντίθετα, το επετειακό Comete στοχεύει στο συναίσθημα του ακροατή και τη δύναμη που ασκεί επάνω του η ανεμπόδιστη απόδοση της ροής και των δυναμικών του προγράμματος, ενώ ο μεγάλος, οργανικός ήχος είναι εξασφαλισμένος χάρη στα εκλεκτά συστατικά της συνταγής.

Shares